De BASIS voor een GEZOND LEVEN van Uw HOND 

Onze honden worden al sinds 1992 gedeeltelijk gevoerd met een KompleteVleesVoeding (KVV). Sinds 2002  worden zij steeds meer en meer tot nu voor bijna 100% gevoed met een KVV van het merk CARNIBEST (diepvries). 

Na diverse merken KVV uitgeprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen, dat er voor MIJN  honden, maar 1 merk in aanmerking komt. In MIJN ogen is CARNIBEST op dit moment, kwalitatief gezien, het beste wat U Uw hond kunt voeren. CARNIBEST is ťťn van de weinige merken, die buiten de uitmuntende kwaliteit van de diverse soorten spier- en orgaanvlees, o.a. gepureerde verse groenten toevoegt en een natuurlijke calciumbron, te weten, "gemalen botten" heeft,  i.p.v. een chemisch calcium supplement.

Gezien mijn eigen positieve ervaringen met CARNIBEST heb ik besloten verkooppunt te worden van CARNIBEST zodat andere mensen uit mijn omgeving hiervan mee kunnen profiteren. Gelukkig hebben mijn eigen honden geen gezondheidsproblemen, maar vooral honden met huid- en/of darmproblemen kunnen veel baat hebben met deze manier van voeren, waar nog steeds veel scepsis over bestaat. Men is bang voor rauw vlees, met de bijbehorende bacteriŽn. Deze uitlatingen worden meestal gedaan door personen, die helemaal niet weten waar ze over praten en die zelf geen ervaring met het voeren van "Vers" KVV hebben. Zij zien allemaal spookbeelden voor zich, van o.a. BSE,  Mond- en Klauwzeer, Salmonella, Tumoren, overmatige spuitplekken etc. etc.  Deze spookbeelden hebben echter niets met het voeren van CARNIBEST te maken !!! Het vlees dat voor CARNIBESTgebruikt wordt is goedgekeurd voor menselijk consumptie en stamt af van Nederlands Vee. Uiteraard bevat het GEEN varkensvlees !  Natuurlijk zitten er bacteriŽn in CARNIBEST, maar deze bacteriŽn zijn alleen maar in het BELANG van onze dieren en werken mee aan een zo gezond mogelijke basis voor Uw hond. Ook opmerkingen, dat Uw hond agressief wordt van rauw vlees, zijn geheel onterecht.

Het is heel erg belangrijk  te realiseren, dat we praten over een KOMPLETE voeding en niet te maken hebben met een voeding, die alleen uit vlees bestaat. Mijn eigen dierenarts stond ook altijd zeer sceptisch t.o.v. mijn manier van voeren en we hebben daar samen redelijk wat discussies over gehad. Gezien de conditie van mijn eigen honden, heb ik hem een keertje gevraagd de uitdaging aan te gaan. Ik heb hem gevraagd eigenaars van "probleem"-honden in zijn kliniek, die al van alles, zonder succes, uitgeprobeerd hadden v.w.b. voeding i.c.m. medicijnen etc. op de hoogte te stellen over het bestaan van CARNIBEST  Gelukkig is hij deze uitdaging aangegaan en tot op heden zijn er al een aantal honden, gedeeltelijk of geheel klachtenvrij, nadat zij v.w.b. de voeding zijn overgeschakeld op CARNIBEST!!!

 

Opgroeiende pups staan voor 100% op CARNIBEST De ervaring hiermee is, dat de pups veel gelijkmatiger opgroeien en praktisch allemaal ZONDER groeipijn. Ze zijn beter bespierd en krijgen prachtige vachten.

Teven, die gedekt gaan worden staan enkele maanden voor de verwachte dekdatum al voor 100% op  CARNIBEST

Pups, die bij ons geboren worden, krijgen  vanaf de leeftijd van ca. 4 weken,  geleidelijk aan 5 voedingen CARNIBEST per dag, totdat zij ongeveer 9-10 weken oud zijn en bij ons vertrekken. Dat is een hele belangrijke periode voor het opbouwen van een gezonde en natuurlijke darmflora, hetgeen niet kan gebeuren d.m.v. een steriele brok ! Indien nieuwe eigenaars niet voor 100% KVV gaan voeren zullen betreffende pups bij ons in de laatste week gewend  raken aan een brok, d.m.v. 1 brokmaaltijd per dag.

Bij de meeste brokken zal "granen" als eerste vermeld staan bij de ingredieŽntenlijst en juist met granen, kan een hond helemaal niets. Het zijn nutteloze koolhydraten, die een hond binnenkrijgt en vaak alleen een veroorzaker van "ellende" zijn. De meeste granen, zoals tarwe e.d. zijn de grootste veroorzakers van allerlei allergieŽn, zij zijn een goedkoop vulmiddel bij heel veel merken. Let bij de keuze maar eens op de ingrediŽntenlijst van een brok. Normaal moet men die vermelden in volgorde van de grootste hoeveelheid per ingrediŽnt. Zelf voer ik op dit moment een heel klein gedeelte brok aan enkele honden. Persoonlijk vind ik dit een hele goede combinatie met de KVV maaltijden, die al mijn honden krijgen.

De brokken, die wij aanbevelen zijn die van Dogloversgold,  vrij van chemische anti-oxidanten, geur-, kleur- en smaakstoffen.

         

 

         DOGLOVERSGOLD                                   

voor verkoop zie:

PYRFECTION Dierenvoeding